Logo. Klikkaus vie etusivulle.

Sami Hänninen & Tanja Mynttinen

Sami Hänninen & Tanja Mynttinen

Hei!

Olen Sami Hänninen. Jos titteleitä halutaan käyttää, niin olen Tanssiliikunnan Kouluttaja. Tutkinnon olen suorittanyt Tanssikansa Ry:n koulutuksessa. Itse pidän itseäni kuitenkin lavatanssin aktiiviharrastajana. Mutta koska kouluttajan/ohjaajan tehtävä on minulle annettu, pidän siinä tärkeimpänä tavoitteena innostaa ja kannustaa uusia ihmisiä kiinnostumaan tanssin harrastamisesta. Toinen yhtä tärkeä tehtävä on tietenkin tanssiin jo hurahtaneiden harrastajien tanssitaidon ylläpitäminen ja kehittäminen. Näyttöparinani kursseilla toimii Tanja Mynttinen. Ohjaamme pääasiassa alkeis- ja keskitason kursseja.

Alkeiskurssille tulevan uuden ihmisen kannattaa pitää mielessä, että kokeneinkin tanssija on joskus ollut aloittelija. Toisille se oppi on mennyt perille nopeammin, toisille vähän hitaammin. Jotkut haluavat oppia koko ajan lisää, toiset taas tyytyvät vähempään. Tanssin maailmassa kaikille löytyy onneksi tilaa. Ja vaikka olisit kuinka kauan tahansa tanssinut, aina voit oppia jotain lisää.

Suotavaa olisi, että pelkät tanssikurssit eivät olisi kenellekään se Juttu. Suomessa on vain noin 300 tanssipaikkaa ja nekin ovat olemassa vain siksi, koska on tanssin harrastajia. Opetus- ja kulttuuriministeriö on hyväksynyt lavatanssin aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon.

Hyvä niin, sillä suomalainen lavatanssi on ainutlaatuinen kokonaisuus koko maailmassa. Toki monissa maissa tanssitaan ja paljon, mutta lajivalikoima on suppeampi. Tanssi-illan aikana osaava bändi saattaa soittaa lähes kahtakymmentä eri tanssilajia tukevaa musiikkityyliä. Tätä ei pidä kuitenkaan säikähtää. Kaikki eivät osaa kaikkia lajeja, eikä tarvitsekaan osata. Tiettyyn rytmiin voi tanssia monella eri tyylillä. Ja sen kun oivaltaa, ei ole enää mitään rajoja. Yksi sääntö kuitenkin on, jota varmasti jokainen tanssinopettaja tässä maassa haluaa korostaa: Humppa tanssitaan humppana, muilla lajeilla ei ole niin väliä.

Kestävät Ry on toiminut tanssin parissa jo 20 vuotta. Ja toivottavasti toimii vielä pitkään jatkossakin. Aivan kuten lavatanssitoiminta, myös tanssiseurojen ja -koulujen toiminta sekä tulevaisuus riippuu harrastajista. Jos siis olet jo mukana seuramme toiminnassa, jatka ihmeessä mahdollisuuksiesi mukaan. Jos et vielä ole, ja haluat tutustua uuteen ja oikeastaan tosi edulliseenkin harrastukseen, niin rohkeasti vaan mukaan iloiseen joukkoomme. Kestävillä on hyvä meininki. 

Tanssimisiin,

Sami ja Tanja