Logo. Klikkaus vie etusivulle.

Jaana Tolmunen & Juha Pitkänen

Jaana Tolmunen & Juha Pitkänen

Yhteisen tanssiuramme alku ulottuu lähes kymmenen vuoden päähän, jolloin tapasimme tietysti tanssilavalla. Sitä ennen olemme molemmat tahoillamme nauttineet tanssin hurmasta ja lavojen tunnelmasta jo “toisen ja kolmannekin mokoman”

Nyt olemme ohjanneet Kestävillä parisen vuotta lähinnä Buggia, johon olemme käyneet perusteellisia ohjauskoulutuksia Suomen Tanssiurheiluliiton rock'n'swing -tanssien valmentaja- ja tuomarikouluttajien, Pirjo ja Tommi Koivulan opissa. Buggin maailmaaan perehtyen olemme viettäneet myös useita vauhdikaita viikonloppuja kotimaisilla Bugg-leireillä ruotsalaisten huipputanssijoiden ohjauksessa. Kesällä 2015 kävimme Kansantanssinomaisten lajien ohjaajakoulutuksen. “Sivulajeihimme” Fuskuun ja Salsaan olemme käyneet lajikohtaisia ohjaajakoulutuksia.

Tunneillamme pidetään yllä rentoa meininkiä aihetta unohtamatta. Oman vartalon hallinta, tasapaino ja liike ovat tärkeitä elementtejä, vaikka paritanssia tanssitaankin. Molemmilla on oma haasteellinen roolinsa yhteisen sujuvan tanssin luomiseksi. Tanssilajeilla on omat lajinomaisuutensa, jotka pyritään tuomaan monipuolisin harjoittein esille jo alkeiskursseista lähtien. Kurseillamme saat myös rehellistä korjaavaa palautetta. Ohjaamista tukee myös vastakkaisen roolin ymmärtäminen ja tarvittaessa Jaanakin tanssii viejän roolissa.

Tanssinhimo ja tanssissa kehittymisen halu on kyltymätöntä. Meidät löydätkin usein tanssilavoilta harjoittelemasta, ja usein myös hakurivistä. Rohkeasti vaan pokkaamaan.

J&J