Logo. Klikkaus vie etusivulle.

Tanssitarinani — Tarja Niemi

Tarja Niemi

Todellinen ”hurahtaminen” paritanssin ihmeelliseen maailmaan tapahtui tammikuussa 2004. Sitä ennen oli ollut latinobickia yms. yksilölajeja. Käytännössä se tapahtui niin, että aktiivinen työkaveri sanoi, että lähdetäänpä nyt tanssikurssille. Pulmana oli, miten saada kumppani myös innostumaan asiasta. Kolme naista löi viisaat päänsä yhteen ja tuloksena siipoille soiton jälkeen oli, että he totesivat, että kait sitä sitten täytyy, kun näin kauniisti pyydetään.

Ensimmäiset askelmerkit otin Viihdekeskuksessa järjestetyillä alkeiskursseilla. Tuskaista oli. Miehet toisella puolella salia ja naiset toisella. Ensin käveltiin ja haettiin rytmiä. Sitten harjoiteltiin askelia. Kuvioista ei ollut hajuakaan. Sitten parin kanssa liikkeelle. ” Käden ali ja takaisin. Miten se menikään. Miten nämä kädet jäivät tällä lailla kiinni toisiinsa. Apua, opettaja, miten tästä pääsee irti? Irrottakaa vaan kädet ja kas niin oltiin taas menossa kohti uusia kuvioita.”

Ensimmäiset tanssikokemukset ”aidossa tanssitapahtumassa” olivat haastavia. Toiset tönivät ja tekivät kaikenlaisia toinen toistaan ihmeellisimpiä kuvioita. Todellisuudessa itse olin toisten tukkona.

Alkeiskursseja kävin toisensa perään. Aina oli uusia asioita opittavana. Hieman taidon karttuessa itseluottamuskin kasvoi ja tanssiminen alkoi tuntua jopa mukavalta. Tanssiin liittyvien erimielisyyksien määrä väheni myös perhepiirissä.

Uskaltauduin jopa tanssileireille ja viikonloppukursseille. Joskus tunsin olevani liiankin vaativassa seurassa. Tanssikilometrejä alkoi tulla ja samalla onnistui löytämään uusia asioita, jopa onnistumisen iloa.

Nyt tanssikursseista ja tansseissa käynneistä on tullut osa elämää ja siten muodostunut erittäin hyväksi harrastukseksi. Tanssin kautta olen tutustunut uusiin ihmisiin. Ilta tanssikurssilla on ”nollannut” arkipäivän paineet. Tanssin ilosanomaa olen jakanut heille, jotka ovat halunneet siitä kuulla tai muuten eivät ole siltä välttyneet. Keski-Suomen Tanssin Ystävät KESTÄVÄT ry:n hallituksessa olin ensimmäisen kerran vuosina 2009-2010. Nyt sitten tulin valituksi sihteeriksi uuteen hallitukseen kaudeksi 2013-14. Uuden hallituksen kokoonpano muodostuu eri ikäisistä, miehistä ja naisista, ja heillä on monenlaista osaamista. Toivon omalta osaltani, että seuramme vastaa jäsenistömme toiveisiin ja saa toimintaan mukaan nykyiset ja uudet jäsenet. Tule vaan rohkeasti mukaan. Kaikki olemme aloittaneet joskus alusta. Olemme myös erilaisia oppijoina. Jotkut pääsevät huipputasolle, monelle riittää, että voi nauttia tanssimisesta.

Parketeilla tavataan!

Tarja