Logo. Klikkaus vie etusivulle.

Pekan polkka — Pekka Kirjavaisen tanssitarina

Pekka Kirjavainen

Kuikan lavalla kerran...

Kuikan lavalla kesällä 2007 istuessani penkillä katsoin soljuvaa tanssiparien virtaa edessäni. Naiset ylpeinä miehen vietävinä sävähdytti. Miehet, kuka totisena kuka varmempana, veivät naisiaan tyylikkäinä. Sille se näytti. Olin jo pari vuotta harjoitellut tanssia näkemättä tätä upeaa suomalaista kulttuuria eri vinkkelistä. Tämähän on kuin sadusta! Ja Suomessa näitä satumaita riittää, vain Suomessa.

Tästä kerroin aina, kun juttelin tanssiharrastuksestani tai intohimostani. Kehoitin kaikkia ainakin kokeilemaan tanssia. Myyntimies siis. Siskoni ja veljeni ovat kyllästymiseen saakka saaneet katsella milloin minkäkin tanssin askelia ja naispuoliset olleet väen väkisin vietävinäni. Hevi-miehelle alkoi uusi aika.

Ensimmäiset tanssiaskeleeni otin opiskeluajan tiivisjaksolla Vierumäellä 1984. Opettajana Åke Blomqvist. Eipä into siitä lentoon lähtenyt, eikä tanssitaitokaan. Vähemmän tunnollisena olisin varmasti seurannut kolmea kurssikaveriani ulos salista tehoviikon loppupuolella. Päätin jäädä ja opin valssin ja jenkan, sekä sain todistukseni ajallaan. Muut tangot ja lattarit menivät kovaa korvista ja jaloista ulos saakka. Sain palautettakin ”Herra siellä! Valssi ei ole junaleikki – sitä pyöritään!” Olen muistanut pyöriä.

Keväällä 2005 päätin muuttaa elämääni. Menin kevään viimeisille kursseille huhtikuussa varmana siitä että sujuu, jos vain yritän ja keskityn. Ei sujunut. Harjoittelussa oli rumba enkä tajunnut siitä hölkäsen pölähtämää. Lavoille menin, koska olin päättänyt ja tanssiinkin haettiin. Eikä sujunut kuin muutaman kokeneemman leidin opastamana - veivät perketi! Syksyllä sitten alkoi 3 vuoden intensiivijakso, jolloin hullaantumisen aiheina oli milloin fusku, jive, cha cha tai rumba. Into kuitenkin laantui ja tuli 4 vuoden tauko tanssimiseen. Luonnollinen tauko..

Kaupungilla törmäsin useampaan kertaan mm. Niemen Tarjaan tai Saarisen Kaukoon, jotka kysyivät ja houkuttivat kursseille uudelleen. Kiitos Tarjalle ja Kaukolle!

Palasin kursseille 2013 keväällä ja tällä kertaa nöyrin mielin. Kyllä kannatti!

Tulin valituksi syyskokouksessa 2016 Kestävien hallitukseen ja olen ylpeä ja kiitollinen siitä. Kestävät on reipas, iloinen, tiukasti nykyaikainen tanssiyhteisö. Kyllä vaan se on yhteisö, jossa kaikista pidetään huolta ja kaikki huomioidaan. Sen kertoo jo tanssiharjoitusten osallistujamäärä puhumattakaan jäseniltojen- ja jäsenten määrästä. Sykähdyttää miten parketilla kaikki yrittävät tosissaan ja pyrkivät olemaan kohteliaita toisilleen. Upeaa kerrassaan!

Tavoitteenani on pysyä aktiivisena tanssinharrastajana ja hallituksen jäsenenä vaikuttaa niin, että Kestävät saa uusia harrastajia sekä toiminta jatkuu vireänä.

Koskaan ei ole turhaa kertoa tutuille siitä kuinka hieno tanssiharrastus voi olla.

Suosittelen lämpimästi!

Pekka