Logo. Klikkaus vie etusivulle.

Näin tuumailee hallituksen 2015 uusi jäsen Karoliina Virta

Karoliina Virta

Olen Karoliina Virta, Porista kotoisin oleva tuleva harmonikansoiton opettaja.

Pienenä, vähän isompana ja vielä puolitoista vuotta sitten vain haaveilin tanssimisesta. Tuota haavetta pääsin ruokkimaan aika ajoin sukujuhlissa, ja äidin ja isän opastuksella tulivat tutuiksi tavanomaisimmat tanssiaskeleet: valssi, foksi, tango ja isän kanssa tanssittuna erittäin vauhdikas humppa. Juhlista mieleeni on myös iskostunut tietynlainen tunnelma, salin hämyisyys, sekä loppuillan hitaat melankoliset foksit, ja en voi olla odottamatta näitä lavatansseilta.

Pari vuotta sitten tuli kaverin kanssa puhetta tanssimisesta ja tanssikursseja järjestävistä tahoista, ja niinpä sitten pienen mutkan kautta päädyin Kestävien kursseille. Sen jälkeen olin lopullisesti ”tanssin viemää”, vaikka se ehkä ei totiselta naamaltani ulospäin näkynytkään. Tanssikurssit ovat siitä asti olleet viikkojeni kohokohtia, ja tuleehan sitä kotonakin peilin edessä askeleita harjoiteltua, kun en millään saa pysyttyä paikallani hyvän kappaleen lähtiessä soimaan. Niin, minulla soi kotona aina musiikki, ja kyllä se on - kaiketi ikäisilleni epätyypillisesti - pääasiassa tanssi- ja iskelmämusiikkia.

Lavatanssit on yleisen tanssi-innostukseni lisäksi se juttu, minkä vuoksi halusin kursseille lähteä. Nykypäivänä kun ei tahdo riittää perusaskel ja käännös yhteen suuntaan, vaan on kädenalituksia ja erilaisia tanssiasentoja ja vauhtia ja tulista tulkintaa. Halusin ehdottomasti päästä opettelemaan tuota kaikkea, ja nykyään uskaltaudun jo siirtyä seinää koristamasta parketille pyörähtelemään. Ja onhan ne lavatanssit ihan oma juttunsa. Missä muualla muka voisi niin mahtavalla tavalla yhdistää tasokkaan livemusiikin, liikkumisen ja uudet sekä vanhat tuttavuudet?

Tanssiharrastus tuli jäädäkseen, ja olen kiitollinen Kestävien hallitukseen valituksi tulemisesta ja sitä kautta mahdollisuudesta päästä osallistumaan tanssitoiminnan luomiseen, kehittämiseen ja ylläpitämiseen.

Tanssitaan kun tavataan! Karoliina