Logo. Klikkaus vie etusivulle.

Harri Tarvainen  

Harri-hauska.jpg Harri-parikuva.jpg

 

Hei vaan hei!

 

Olen Harri Tarvainen, tanssiharrastaja Vaajakoskelta. Tanssi on kivaa, nautinnollista, kanava purkaa tunteita ja mahdollisuus eläytyä hetkeen. Nyt olen harjoitellut säännöllisesti joitakin vuosia yleisimpiä lavatansseja tavoitteellisesti, oppiakseni eri tanssilajien luonteen ja olemuksen.

Tanssin kautta voin elää, niin ilot, kuin surutkin; minua puhuttelevat, niin sävelkulut, kuin sanoituksetkin, paljon riippuu päivän fiiliksestä. Oman tanssiosaamiseni kehittyminen vaatii paljon harjoittelua ja toistoa, mutta palkintona harjoittelusta nautin suunnattomasti onnistuneista tanssihetkistä. Tanssiharrastuksen myötä olen saanut iloa elämääni, hyvän kunnon ja runsaasti uusia ystäviä ja sehän on vain lisäbonus.

Kun vain muutama vuosi on omasta aloituksestani, muistan hyvin kuinka alussa oli tosi paljon ”muuttuvia tekijöitä”, jotka aiheuttivat päänvaivaa. ”Kaikki oppivat tanssimaan”, sanoi oma tanssinopettajani ja rohkaisi tekemään paljon harjoittelua ja toistoja, niin kotona, kuin ohjatuissa harjoituksissa. Ja opinhan minäkin. Pari vuotta harjoiteltuani aktiivisesti kävin muutamia lavatanssikisojakin.

Alussa kannattaa käyttää aikaa perusasioiden harjoitteluun kunnolla. Käydä perusteita uudelleen ja uudelleen, kuten itsekin kävin alussa. Säännöllisesti käyn vieläkin kertaamassa eri opettajien tunneilla. Sitten kun pysyt rytmissä ja peruskuviot sujuvat mukavasti on aika siirtyä keskitason tunneille. Peruskurssikuvioiden hallinta tavoitteena on ihan mukava osaamistaso ja mahdollistaa hyvinkin tanssi-illan sujuvuuden. Tanssi on liikuntaa ja vaatii paljon toistoja lihasmotoriikan kehittämiseksi. Musiikin tulkintaa tanssin keinoin lisätään harjoittelun myöhemmässä vaiheessa keski- ja jatkotasolla. Peruskursseilla kaikki aloitetaan aivan alusta siten, että kaikki pysyvät mukana opetuksessa, ”kaveria ei jätetä”.

Osallistuminen Tanssikansa ry:n seuratanssiohjaaja- ja opettajakoulutukseen on vienyt tanssiaskeleitani juuri toivomaani suuntaan. Minulle mieluisia tansseja on paljon: tangot, hitaat, lattarit, valssit, foksit, buggit, fuskut; näitähän onneksi riittää opeteltavaksi loppuelämäksi.

Uuden oppiminen on sekä haastavaa ja mieluisan kivaa yhtaikaa. Kun tanssi alkaa sujua enempää miettimättä kuvioita, niin se muuttuu hyvinkin nautinnolliseksi ja mieltä virkistäväksi liikunnaksi.

Tanssissa minulle on tärkeintä tunne ainutlaatuisesta hetkestä, ei niinkään muuvit ja suorittaminen. Toivottavasti tapaamme kursseilla ja tansseissa.

Tanssitunneille – tanssi, tunteile.

Tervetuloa treenaamaan!

Terveisin Harri Tarvainen

Puh: 045 664 0909, S-posti: harri.j.tarvainen(ät)gmail.com