Logo. Klikkaus vie etusivulle.

Sami Hänninen & Tanja Mynttinen

Sami Hänninen & Tanja Mynttinen

Moi!

Nimeni on Sami Hänninen ja valmistuin seuratanssinohjaajaksi juhannuksena 2016. Suoritin siis yhden etapin lavatanssin kiehtovassa maailmassa. Tässä lajissa valmistuminen kuitenkin tarkoittaa lähinnä uutta alkua. Vaikka kuinka paljon harrastat, valmiiksi et tule koskaan. Tämä on jokaisen tanssijan hyvä pitää mielessä. Ja ehkä siinä onkin yksi asia, mikä tässä harrastuksessa koukuttaa.

Joskus sitä saattaa huomata, että onkin oppinut jotain uutta. Vaikka jokin asia kurssilla tuntuisi mahdottomalta, saattaa se jonain päivänä tuntua hyvinkin helpolta ja sitten sitä ihmettelee, että mitäs vaikeaa tässä nyt olikaan. Kyllä, olen tämän kokenut useammin kuin kerran. Kuuluu asiaan, kun enemmän harrastaa.

Olen itse vuosien mittaan käynyt monien eri opettajien ja ohjaajien kursseilla. Tyylejä on monia ja näin uutena ohjaajana sitä tietenkin on koettanut imeä ja omia niitä parhaita juttuja omaan käyttöön. Unohtamatta kuitenkaan omaa persoonaa. Pidän tosi tärkeänä, että tanssikurssilla olisi jonkunlaista huumoria mukana ja muutenkin iloinen ja rento tunnelma. Uskon, että suurin osa ihmisistä oppii asioita parhaiten ilon kautta. Lajinomainen tanssiminen on minulle myös tärkeää. Se, että tietty tanssilaji myös näyttäisi siltä lajilta. Samaa lajiakin voi toki tanssia monella tavalla ja tyylillä, jos musiikki niin sanoo. Esimerkkinä vaikkapa foksi, joka voi olla hyvinkin terävää ja iskevää, mutta toisaalta myös rauhallisempaa ja pehmeämpää. Paljon on toki myös kiinni siitä, miten ihminen kuulee musiikin. Mielestäni jokaisen tanssijan tulisi kuunnella paljon musiikkia ja kuunnellessaan miettiä, miten tätä voisi tanssia ja kuinka musiikkia voisi tulkita liikkumalla. Ja jos haluaa tanssia tangoa humppana niin ei sitä kukaan estä tai kiellä, paitsi ehkä korkeintaan senhetkinen tanssiparisi.

Tule ihmeessä tutustumaan Kestävien toimintaan. Ja kun olet huomannut, miten mukavaa meillä on, kerro siitä myös kaverille ja houkuttele mukaan. Tähän sisältyy kuitenkin varoitus: Saatat saada uuden harrastuksen, joka seuraa sinua loppuelämäsi. Näyttöparinani kursseilla toimii Tanja Mynttinen.

Kursseilemisiin ja tanssimisiin!

Sami