Logo. Klikkaus vie etusivulle.

Lauri Honkasilta

Lauri Honkasilta

Hallituksen 2016 uusi jäsen Lauri Honkasilta esittäytyy: 
Tanssia läpi elämän, tanssijana läpi elämän.

Tervehdys Keski-Suomen Tanssin Ystävät! 
Tanssintäyteinen elämäni toi minut Jyväskylään ja vieläpä yllätti johdattamalla minut Kestävien hallitukseen, taikuri itsekin on ihmeissään. Kiitos luottamuksesta. Tanssi vie mitä ihmeellisimpiin paikkoihin, ja avaa ovia, joita ei olisi uskonut avautuvaksi.

Nyt seuraa pakollinen ”I love me” osuus. Vuosi oli 1991, kun vanhempani ehdottivat minulle, 9-vuotiaalle nörtinalulle, kilpatanssiharrastusta. Räkänokka vaikka olinkin, ajattelin, että tästä taidosta on varmasti hyötyä tulevaisuudessa. Voi pikku opportunistia, oikeassa oli. Kuinka moneen ihmiseen olen tutustunutkaan tanssin kautta, kuinka monta upeaa hetkeä olenkaan tanssin parissa saanut viettää!

Kilpatanssia harrastin säännöllisen epäsäännöllisesti peräti kolmessa eri seurassa. Vuonna 2004 kävin STUL:n tanssinohjaaja –kurssin ja ohjasin yhden aikuisten aloittavan ryhmän. Viimeiset kilpatanssikisat kävin Lappeenrannan tanssiurheilijoiden väreissä joskus 2006 tienoilla.

Vuonna 2005 tutustuin lavatanssimaailmaan. Työkaverini opetti minulle humpan salat sanoilla ”jos et tiedä mitä teet, pyöri”. Sillä tasolla olen edelleen kaikissa lavatansseissa, paitsi ennen pokkasin kuin banaani, nykyään olen notkea kuin näkkileipä. Helsingistä 2013 löysin aivan uuden tanssimaailman, sellaisen, jota kotipaikkakunnalla pohjoisessa ei voinut kuvitellakaan. Yliopistossani törmäsin kurssisiskoon, joka syvensi minulle lavatanssin maailmaa, treenasimme koulun tiloissa aina kun oli mahdollista. Opiskelun sivussa aloitin STOL:n tanssinopettajan koulutuksen, josta tutkinto on suunnitteilla ensi vuoden puolelle.

Nyt olen Jyväskylässä jatkamassa opintojani loppuun, ja Jyväskylään jään, ainakin toistaiseksi. Saa nähdä, mihin tanssi vie seuraavaksi! Hirtehisesti voisi sanoa, että lopulta tanssi vie minut viimeiseen valssiin, mutta sitä ennen otan kaiken irti tästä elämäntavasta.

Lauri